Joe Biden susţine puternic integrarea Finlandei şi Suediei în NATO

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 19 mai 2022 32 afişări

Joe Biden susţine puternic integrarea Finlandei şi Suediei în NATO

"Astăzi, sunt mândru să îi primesc şi să ofer cea mai mare susţinere din partea Statelor Unite pentru două mari democraţii şi doi parteneri apropiaţi şi capabili, în scopul aderării la cea mai puternică alianţă defensivă din istoria lumii. Două mândre ţări independente îşi exercită drepturile suverane pe care le au toate ţările de a lua decizii privind propria securitate. Suedia şi Finlanda sunt deja unii dintre cei mai apropiaţi parteneri în multe privinţe", a declarat Joseph Biden, la Casa Albă, alături de premierul Suediei, Magdalena Andersson, şi de preşedintele Finlandei, Sauli Niinistö.

"În acest moment, nu există niciun dubiu, Alianţa Nord-Atlantică este relevantă, este eficientă şi este nevoie de ea mai mult ca niciodată", a subliniat Biden, conform CNN.

Preşedintele SUA a anunţat că va trimite imediat Congresului de la Washington documentaţia necesară pentru aprobarea integrării Suediei şi Finlandei în NATO.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
finlanda/suedia,
nato,
finlanda,
integrare,
sustinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.