Joe Biden a anulat până acum 3 miliarde de dolari în credite studenţeşti. Ce implică măsurile preşedintelui american

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 17 iunie 2021 46 afişări

Joe Biden a anulat până acum 3 miliarde de dolari în credite studenţeşti. Ce implică măsurile preşedintelui american

De când a devenit preşedinte în luna ianuarie, Joe Biden a anulat peste 2,8 miliarde de dolari în împrumuturi studenţeşti, scrie Forbes.

Astăzi, liderul de la Casa Albă a anulat 500 de milioane de dolari în credite pentru studenţi, acoperind un număr de circa 18.000 de debitori.

La jumătatea lunii martie, Biden a decis anularea unor credite oferite către aproximativ 72.000 de studenţi. Valoarea împrumuturilor ajungea la un miliard de dolari.

Ulterior, preşedintele SUA a finalizat o nouă rundă de anulări, ştergând astfel 1,3 miliarde de dolari în credite studenţeşti pentru 41.000 de debitori cu dizabilităţi parţiale sau totale.

Americanii au reacţionat diferit la mişcările efectuate de Joe Biden. Anularea împrumuturilor studenţeşti a fost văzută ca un stimulent, dar şi ca un transfer masiv de avere.

Departamentul pentru Educaţie din Statele Unite estimează că, din martie 2020 până pe 30 septembrie 2021, studenţii care au obţinut credite vor primi o reducere a împrumuturilor de 90 de miliarde de dolari ca rezultat al CARES Act, un pachet de cheltuieli de 2.200 de miliarde de dolari, care a mai inclus o compensare suplimentară pentru lucrătorii strămutaţi în timpul pandemiei şi o serie de stimulente pentru reţinerea angajaţilor.

Totuşi, mai mulţi susţinători ai preşedintelui spun că cei 2,8 miliarde de dolari reprezintă aproximativ 0,1% din datoriile restante create prin intermediul împrumuturilor studenţeşti – 1,7 trilioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.