Jobbik vrea crearea "de îndată" a unui forum pe tema luptei antiteroriste şi cere "o politică de toleranţă zero faţă de imigraţie"

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 09 ianuarie 2015 257 afişări

Jobbik a propus vineri crearea "de îndată" a unui "forum de coordonare a luptei împotriva terorismului", în vederea discutării retragerii militarilor unguri din misiuni în curs în Asia, a reintroducerii pedepsei cu moartea şi unei politici de "toleranţă zero" faţă de imigraţie, relatează MTI.

Terorismul a "migrat în Europa", a declarat liderul formaţiunii xenofobe şi de extremă dreapta Gabor Vona într-o conferinţă de presă, iar acţiunile "barbare şi josnice" din Franţa reprezintă doar începutul unei tendinţe. În timp, asemenea acţiuni ar putea avea loc şi în Ungaria, iar din acest motiv ţara are nevoie de un plan de acţiune detaliat, a apreciat el.

Până acum Europa "şi-a ţinut capul ascuns în nisip", dar acum trebuie să înfrunte faptul că nu poate face faţă unui nivel mai mare de imigranţi, a continuat Vona.

"Semnul întreg trebuie postat la frontierele Europei", iar Ungaria este necesar să-şi pregătească propriul răspuns, a adăugat el.

În opinia liderului xenofob şi extremist, "forumul antiterorist" este necesar să fie alcătuit din parlamentari din toate partidele parlamentare.

Vona a mai apreciat că este necesar ca Ungaria să anunţe o "politică de toleranţă zero faţă de imigraţie", care ridică deja dificultăţi tot mai mari în apropierea frontierelor ungureşti din sud. Este posibil ca, în urma atacurilor comise miercuri, Europa Occidentală să fie nevoită să amplifice "presiunea asupra imigraţiei" către est, iar Ungaria este necesar să fie pregătită să facă faţă acestui lucru, este el de părere.

De asemenea, este necesar să se spună clar că Europa nu este împotriva religiei ori culturii islamice, ci împotriva terorismului, a insistat Vona.

În legătură cu Bela Kovacs - un europarlamentar Jobbik acuzat că a spionat în favoare Rusiei - Vona a apreciat că este treaba autorităţilor să decidă ce să facă în continuare. În cazul în care se va dovedi că este spion, Kovacs trebuie să plece din partid, a adăugat liderul formaţiunii extremiste.

Acordul de liber-schimb Statele Unite-Uniunea Europeană este dăunător Ungariei şi UE, a mai declarat Vona în această conferinţă de presă. În opinia sa aceasta este cea mai importantă problemă curentă, iar Jobbik intenţionează să mobilizeze societatea ungară împotriva acordului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
JOBBIK,
TERORISM
/actualitate/jobbik-vrea-crearea-de-indata-a-unui-forum-pe-tema-luptei-antiteroriste-si-cere-o-politica-de-toleranta-zero-fata-de-imigratie-13757603
13757603
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.