Jens Stoltenberg: Suntem gata să apărăm România şi toate ţările aliate

Autor: Laura Buciu Postat la 26 octombrie 2022 26 afişări

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, într-o conferinţă comună cu premierul României, Nicolae Ciucă, faptul că organizaţia transatlantică este gata să apere ţara noastră, precum şi toate ţările aliate.

Jens Stoltenberg: Suntem gata să apărăm România şi toate ţările aliate

Stoltenberg a declarat că Rusia nu ar trebui să folosească pretexte false pentru a escalada războiul şi mai mult, referindu-se la informaţiile false propagate în ultima perioadă.

„NATO nu va fi intimidată sau împiedicată să ofere sprijin Ucrainei şi să susţină dreptul la autodeterminare, atâta timp cât este nevoie. În fiecare săptămână, forţele ucrainene devin din ce în ce mai puternice şi sunt mai bine echipate. În acelaşi timp, continuăm să ne consolidăm propria apărare. Vorbim despre o ranforsare a prezenţei NATO de la Marea Neagră la Marea Baltică, avioane de luptă pentru a păstra cerurile Europei în siguranţă şi mii de trupe americane, belgiene, olandeze şi franceze se află în România pentru a împiedica agresiunea”, a spus secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a mai spus că mesajul transmis de NATO prin trimiterea de trupe în România este unul clar: „NATO este gata să apere România şi toate celelalte ţări aliate”.

Secretarul general al NATO a vorbit şi despre situaţia din regiunea Mării Negre, care este „de importanţă vitală, strategică pentru NATO”.

„Războiul Rusiei a transformat părţi din Marea Neagră în zone de război. Rachete transmise de pe navele de război ruse în Marea Neagră au lovit oraşe ucrainene şi timp de luni de zile forţele ruseşti au blocat porturi ucrainene provocând cea mai mare criză alimentară din ultimii ani. Îndemnăm Rusia să îşi reînnoiască acordul pe care Turcia l-a mediat şi să se asigure că hrana ajunge la cei care au cea mai mare nevoie”, a mai spus Jens Stoltenberg.

Secretarul general al NATO şi-a exprimat interesul pentru întâlnirea pe care o va avea cu premierul Ciucă şi în România, peste câteva săptămâni, după întrevederea de miercuri, de la Bruxelles.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stoltenberg,
nato,
apărare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.