LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Jeff Bezos donează 10 miliarde de dolari pentru finanţarea luptei împotriva schimbărilor climatice

Autor: Anamaria Cadis Postat la 18 februarie 2020 87 afişări

Directorul executiv Amazon, Jeff Bezos, va dona 10 miliarde de dolari pentru finanţarea oamenilor de ştiinţă şi activiştilor care luptă pentru protejarea mediului şi pentru a contracara efectele schimbărilor climatice, scrie Reuters.

Jeff Bezos donează 10 miliarde de dolari pentru finanţarea luptei împotriva schimbărilor climatice

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume potrivit Forbes, s-a alăturat astfel unei liste tot mai mari de miliardari care donează sume substanţiale pentru combaterea impactului încălzirii globale.

„Schimbările climatice sunt cea mai mare ameninţare pentru planeta noastră”, a scris Bezos într-o postare pe Instagram. „Vreau să lucrez alături de alţii, atât pentru a dezvolta căile cunoscute, cât şi pentru a explora noi modalităţi de combatere a impactului devastator pe care schimbările climatice îl au asupra planetei", a continuat miliardarul în postarea sa.

Fondul Bezos Earth va începe să emită subvenţii în această vară, scrie Reuters.

Contracararea schimbărilor climatice a devenit o cauză populară pentru miliardarii americani. Bill Gates, Michael Bloomberg şi managerul fondului de acoperire a copiilor Tom Steyer s-au numărat printre cei mai bogaţi filantropi în acest domeniu.

Anul trecut, Bezos şi-a luat angajamentul de a transforma Amazon într-o companie care va avea o amprentă netă de carbon zero până în anul 2040 - prima corporaţie majoră care a anunţat un astfel de obiectiv - şi să cumpere 100.000 de vehicule electrice pentru livrare.

Bezos a mai spus că Amazon va îndeplini obiectivele acordului climatic de la Paris cu 10 ani înainte de programul acordului şi că va investi 100 de milioane de dolari pentru replantarea pădurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bezos,
amazon,
schimbări climatice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.