Japonia va fi urmatoarea tinta importanta a agentiilor de rating

Postat la 08 august 2011 19 afişări

Datoria publica uriasa, dezordinea de pe scena politica si nu numai mentin Japonia in atentia agentiilor de rating, multi analisti anticipand ca a treia mare economie a lumii va fi urmatoarea tinta pentru reducerea calificativului de credit.

Standard & Poor's (S&P) a anuntat vineri seara o decizie istorica, de a reduce ratingul AAA al Statelor Unite cu o treapta, la AA+, in principal din cauza divergentelor de pe scena politica de la Washington. De altfel, decizia S&P a modificat intr-o anumita masura perceptia asupra ratingurilor de tara, plasand in centrul atentiei climatul politic in cazul statelor dezvoltate, cu datorii uriase. Agentiile de rating se concentreaza pe capacitatea politicienilor de a face fata unei noi crize financiare declansate de turbulentele de pe pietele europene ale datoriilor de stat, sau unei recesiuni globale prelungite, in contextul subtierii semnificative a resurselor fiscale fata de momentul 2008, anterior falimentului Lehman Brothers.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
agentii,
rating,
datorii,
credite
/actualitate/japonia-va-fi-urmatoarea-tinta-importanta-a-agentiilor-de-rating-8585273
8585273
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.