Japonia menţine ALERTA SPECIALĂ în sud pentru taifunul Neoguri: Este "o situaţie excepţională, cu un potenţial enorm de pericol"

Postat la 08 iulie 2014 29 afişări

"Alerta specială" a fost menţinută marţi dimineaţa în sudul Japoniei pentru insulele Miyako şi Okinawa, ameninţate de puternicul taifun Neoguri, care se apropie cu viteză redusă, potrivit autorităţilor locale.

Japonia menţine ALERTA SPECIALĂ în sud pentru taifunul Neoguri: Este "o situaţie excepţională, cu un potenţial enorm de pericol"

 Agenţia meteorologică niponă a lansat un avertisment major de rafale puternice de vânt, ploi torenţiale şi valuri gigantice, care afectează deja părţile sudice ale zonelor vizate.

"Este vorba despre o situaţie excepţională, cu un potenţial enorm de pericol, şi dorim ca populaţia să fie în locuri sigure, urmând sfaturile autorităţilor locale, înainte ca furtuna să sosească", a avertizat un oficial al Agenţiei meteorologice.

După Miyako, unde o recomandare de evacuare a fost anunţată începând de luni seara pentru aproximativ 55.000 de locuitori, insula principală Okinawa a intrat de asemenea într-o zonă vastă de rafale puternice de vânt, care vor dura pe parcursul întregii zile cu intensităţi de până la 215 kilometri pe oră, sau chiar mai mult, în cursul după-amiezii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/japonia-mentine-alerta-speciala-in-sud-pentru-taifunul-neoguri-este-o-situatie-exceptionala-cu-un-potential-enorm-de-pericol-12905598
12905598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.