Japonezii vor neapărat să aresteze pe cineva: După ce Carlos Ghosn a evadat din închisoarea din Japonia şi a fugit în Liban, autorităţile japoneze au emis mandat de arestare pentru soţia sa

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 07 ianuarie 2020 292 afişări

Japonezii vor neapărat să aresteze pe cineva: După ce Carlos Ghosn a evadat din închisoarea din Japonia şi a fugit în Liban, autorităţile japoneze au emis mandat de arestare pentru soţia sa

Procurorii din Tokyo au emis un mandat de arestare pentru Carole Ghosn, soţia fostului director al gigantului auto Nissan, care a fost acuzat şi arestat pentru infracţiuni financiare, printre care se numără şi deturnarea baniilor companiei pentru a îi folosi în scopuri personale. Carlos Ghosn a reuşit să evadeze la finalul lui 2019 din închisoarea japoneză şi a fugit în Liban, scrie BBC.

Carole Ghosn este acuzată că a oferit informaţii false în timpul procesului soţului ei şi totodată că a jucat un rol important în evadarea lui Carlos Ghosn. În prezent, autorităţile japoneze caută să obţină extrădarea fostului director Nissan din Liban, chiar dacă între cele două ţări nu există un acord privind extrădările.

La momentul audierii fostul director al Nissan a negat acuzaţiile şi criticat aparatul de justiţie japonez pentru că ar fi corupt.

Un purtător de cuvânt al familie Ghosn a afirmat că mandatul  de arestare venit pe numele soţiei fostului director este „patetică” şi că aceasta este legată de o conferinţă de presă recentă pe care a organizat-o fostul director.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arestare,
evadare,
mandat,
fuga

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.