Japonezii au lansat roboţii care vorbesc patru limbi străine. Ce rol au aceştia în cadrul Jocurilor Olimpice de anul viitor

Autor: Andra Stroe Postat la 12 ianuarie 2019 1343 afişări

Japonia a lansat o nouă generaţie de roboţi umanoizi care au fost amplasaţi în staţiile de metrou din Tokio. Aceştia vorbesc mai multe limbi şi au devenit deja o atracţie pentru locuitorii din zonă. Ce rol au roboţii în cel mai important eveniment sportiv din 2020?

Japonezii au lansat roboţii care vorbesc patru limbi străine. Ce rol au aceştia în cadrul Jocurilor Olimpice de anul viitor

Cu o înălţime de circa 1,8 metri, Arisa este o nouă generaţie de roboţi pe care autorităţile metropolitane din Tokyo au creat-o pentru a ghida turiştii care vor vizita oraşul cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2020. Tokio se va confrunta anul viitor cu un val de milioane de spectatori care vor participa la evenimentul sportiv internaţional pe care Japonia îl va găzdui pentru a doua oară în istorie, după ediţia din 1964.

Îmbătrânirea populaţiei şi rata scăzută a natalităţii au condus la o scădere a forţei de muncă, ducând la o nevoie acută de personal care să cunoască mai multe limbi străine pentru a ghida turiştii.

Generaţia de roboţi Arisa este dotată cu monitoare touch screen şi va putea comunica în limbile japoneză, engleză, chineză şi coreeană. Aceşti roboţi au fost creaţi de compania Aruze Gaming alături de THK şi au impresionat deja locuitorii din Tokyo cu interfaţa rapidă şi uşor de folosit cu care sunt dotaţi.

Roboţii Arisa nu doar că vor putea informa turiştii cu privire la atracţiile locale şi modul în care să aleagă ruta potrivită spre diverse destinaţii, ci vor sta şi să pozeze în faţa camerelor, dacă li se va cere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roboti,
lansare,
jocurile olimpice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.