Jandarmeria, acuzată că a adus agenţi înarmaţi la protest: Prezenţa lor e obligatorie

Autor: Mihaela Gidei Postat la 13 mai 2018 108 afişări

Jandarmeria Capitalei precizează, referitor la informaţiile apărute în mediul online privind prezenţa unor jandarmi înarmaţi la protestul din Piaţa Victoriei, că echipajul respectiv face parte dintr-o structură antiteroristă, iar prezenta sa este obligatorie la manifestaţiile publice.

"Echipajul fotografiat face parte dintr-o structură antiteroristă, iar prezenţa sa este obligatorie la manifestaţiile publice. Este o măsură preventivă luată în contextul evenimentelor petrecute în ţări ale Uniunii Europene în care atacuri teroriste au vizat astfel de locuri aglomerate. Aceste echipaje sunt folosite pentru intervenţia antiteroristă la obiectivele aflate în paza Jandarmeriei, la manifestaţii publice (de protest, religioase, cultural artistice) la manifestaţii sportive şi chiar în zona staţiilor de metrou. Aşadar prezenţa acestor jandarmi cu o dotare specială, adaptată genului de misiune pe care îl au, este un lucru firesc în contextul de ordine şi siguranţă publică internaţional şi arată preocuparea Jandarmeriei Romane pentru securitatea cetăţenilor", transmite Jandarmeria Capitalei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JANDARMERIE,
PROTEST,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.