Jack Lew, confirmat în funcţia de secretar al Trezoreriei de către Senatul american

Postat la 28 februarie 2013 16 afişări

Senatul american a aprobat miercuri nominalizarea lui Jack Lew la conducerea Departamentului Trezoreriei, în pofida legăturilor acestuia cu Wall Street-ul în timpul crizei financiare.

Senatorii au votat cu o majoritate largă, de 71 de voturi la 26, pentru Jack Lew, în vârstă de 57 de ani, care îl înlocuieşte în funcţie pe Timothy Geithner. Acesta s-a retras după patru ani de mandat marcaţi de cea mai gravă criză economică înregistrată din anii '30.

Jack Lew va fi învestit în funcţie joi.

Preşedintele Barack Obama şi-a exprimat satisfacţia faţă de vot imediat. "Reputaţia sa de cunoscător în probleme bugetare, capabil să coopereze cu oficiali din ambele partide, i-a permis să reuşească în cele mai dificile funcţii la Washington", a declarat preşedintele, citat într-un comunicat, în care aminteşte că Lew a fost secretarul general al Casei Albe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Jack Lew,
Senat,
Trezorerie
/actualitate/jack-lew-confirmat-in-functia-de-secretar-al-trezoreriei-de-catre-senatul-american-10614459
10614459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.