J. K. Rowling scrie scenariile pentru trei noi filme

Autor: Ana Obretin Postat la 16 octombrie 2014 52 afişări

Scriitoarea britanică J. K. Rowling, autoarea seriei de succes "Harry Potter", scrie scenariile pentru trei noi filme dedicate universului vrăjitorilor, care vor fi lansate pe marile ecrane începând cu 2016, a anunţat compania Warner Bros..

Primul dintre aceste filme, adaptarea cărţii fictive "Fantastic Beasts" care apare în universul "Harry Potter", va fi regizat de David Yates, care a realizat şi ultimele patru lungmetraje din seria dedicată ucenicului vrăjitor.

Filmul va fi lansat în 2016, iar continuările acestui lungmetraj vor fi lansate în 2018, respectiv 2020, potrivit Warner Bros.

J. K. Rowling, care a vândut peste 450 de milioane de exemplare ale celor şapte volume ale seriei "Harry Potter", a anunţat în septembrie că a fost contactată de studiourile Warner Bros. pentru a scrie scenariile filmelor "Fantastic Beasts", precizând că este "o idee amuzantă".

Warner Bros. nu a anunţat regizorii care vor realiza celelalte două părţi ale seriei şi nici distribuţia.

Cărţile "Harry Potter" au fost publicate între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.

Tot miercuri, Warner Bros. a anunţat că va extinde unele dintre francizele preferate, precum "The Lego Movie", şi că va lansa 10 filme bazate pe personaje de benzi desenate marca DC Comics.

Astfel, Ben Affleck va apărea în filmul lui Zack Snyder "Batman vs Superman: Dawn of Justice", programat pentru lansare în 2016. Ulterior, Affleck va relua rolul lui Batman în "Justice League Part One" (2017), care va fi regizat tot de Snyder. Un al treilea film dedicat lui Batman este programat pentru lansare în 2019.

Printre alte filme pe care Warner Bros. doreşte să le lanseze se numără unul dedicat lui "Wonder Woman" (2017), "Suicide Squad" (2016), "The Flash", "Aquaman" (ambele în 2018), "Shazam" (2019), "Cyborg" şi "Green Lantern" (ambele în 2020).

Anunţurile privind noile filme ale Warner Bros. au fost făcute miercuri de CEO-ul companiei, Kevin Tsujihara, care a confirmat astfel speculaţiile în acest sens ce circulau de mai multe luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
J.K. RAWLING,
SCENARII,
/actualitate/j-k-rowling-scrie-scenariile-pentru-trei-noi-filme-13399337
13399337
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.