Cel mai puternic executiv din România pune pe masă măsurile care ar creşte economia cu 5%

Autor: Razvan Muresan Postat la 16 octombrie 2014 336 afişări

Ziarul Financiar a dat startul proiectului „România 5% creştere economică“, prin care mobilizează clasa de business autohtonă - antreprenori şi companii private - pentru a crea o platformă de relansare economică a României.

Cel mai puternic executiv din România pune pe masă măsurile care ar creşte economia cu 5%

Nicolas Maure, preşedinte şi director general Dacia şi director general Renault România:

1. Revitalizarea pieţei de bunuri de folosinţă îndelungată, mai ales prin restabilirea creditării de consum (mecanisme de finanţare, garanţii, limită de îndatorare etc.).

2. Creşterea investiţiilor productive în România prin simplificarea accesului la fonduri europene şi la ajutoare de stat pentru întreprinderi mari şi IMM‑uri.

3. Accelerarea lucrărilor de infrastructură rutieră, feroviară şi portuară.

4. O mai bună adecvare a educaţiei la nevoile companiei la toate nivelurile (de exemplu învăţământ vocaţional, contracte de practica în întreprinderi alternate cu perioade de şcolarizare etc.).

5. Revizuirea codului muncii pentru mai multă flexibilitate şi îmbunătăţirea dialogului social.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
renault,
romania,
Nicolas Maure
/actualitate/cel-mai-puternic-executiv-din-romania-pune-pe-masa-masurile-care-ar-creste-economia-cu-5-13397262
13397262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.