Iulie 2019 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată

Postat la 16 august 2019 71 afişări

Iulie 2019 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată de când sunt urmărite valorile temperaturilor la nevel global, a arătat joi Administraţia Naţională de Administrare Oceanică şi Atmosferică din cadrul Departamentului pentru Comerţ din Statele Unite.

Iulie 2019 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată

Cea mai mare parte a planetei a fost afectată de temperaturi neobişnuit de ridicate în luna iulie. Temperaturile record pentru această lună a anului au micşorat calotele Arctică şi Antarctică până la cote minime istorice.

Temperatura medie globală pentru luna iulie a depăşit cu 0.95 grade Celsius media de 15.8 grade Celsius stabilită în secolul XX. Se poate spune astfel că iulie 2019 este luna cea mai caldă înregistrată vreodată în cei 140 de ani, potrivit savanţilor. Până acum nivelul cel mai înalt al temperaturii medii era calculat pentru iulie 2016, potrivit datelor comunicate de Administraţia Naţională de Administrare Oceanică şi Atmosferică din cadrul Departamentului pentru Comerţ din Statele Unite- National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.