Iulia Timoşenko va pleca în Germania pentru a primi îngrijiri medicale

Autor: Iuliana Enache Postat la 25 februarie 2014 152 afişări

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko va pleca în Germania pentru a primi îngrijiri medicale, a anunţat luni partidul acesteia, citat de AFP.

Iulia Timoşenko, artizana "revoluţiei portocalii" în 2004 şi fost premier, care suferă de hernie de disc, a apărut într-un scaun cu rotile după eliberarea sa surpriză din închisoare, sâmbătă, la scurt timp după destituirea preşedintelui Viktor Ianukovici.

"Fostul premier Iulia Timoşenko a acceptat oferta de tratament a cancelarului Angela Merkel", arată textul, care precizează că Timoşenko va asista mai întâi la congresul Partidului Popular European (PPE) prevăzut să se desfăşoare la 6 martie la Dublin.

Fostul premier Iulia Timoşenko, condamnată în 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în urma semnării acordurilor în domeniul gazelor cu Rusia, a fost eliberată sâmbătă din spitalul penitenciarului de la Harkov, unde primea îngrijiri medicale pentru o hernie de disc. Eliberarea sa a avut loc după ce Parlamentul de la Kiev a aprobat, vineri, un proiect de lege care abroga articolul din Codul Penal în baza căruia a fost condamnată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
GERMANIA,
TIMOŞENKO
/actualitate/iulia-timosenko-va-pleca-in-germania-pentru-a-primi-ingrijiri-medicale-12143262
12143262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.