Italienii de la E-Cablaje aproape şi-au dublat afacerile la fabrica de cablaje electrice din judeţul Bistriţa-Năsăud, ajungând la 10 mil. euro în 2021

Autor: Roxana Rosu, Laurentiu Cotu Postat la 02 iunie 2022 157 afişări

Italienii de la E-Cablaje aproape şi-au dublat afacerile la fabrica de cablaje electrice din judeţul Bistriţa-Năsăud, ajungând la 10 mil. euro în 2021

Poducătorul de cablaje electrice pentru industriile auto, agricolă şi de transport E-Cablaje, controlat de italienii de la Cable Company SPA şi Lobogest SPA, a avut în 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 48,8 mil. lei (circa 10 mil. euro), în creştere cu 96% faţă de anul anterior, când compania a raportat afaceri de 24,9 mil. lei (5,1 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. E-Cablaje a revenit anul trecut pe profit,cu un câştig net de aproape 274.000 de lei (56.000 de euro), de la o pierdere netă de 851.000 de lei (176.000 de euro), suferită în 2020, conform datelor publice.

Compania a anuns în 2021 la un număr mediu de 320 de angajaţi, cu 97 de oameni mai mult decât în anul precedent. E-Cablaje avea disponibile luna trecută 64 de locuri de muncă pentru fabrica din localitatea Viişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, cele mai multe joburi fiind pentru muncitori necalificaţi (50), dar şi pentru controlori calitate, mecanici întreţinere sau ingineri, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud.

E-Cablaje produce diferite tipuri de cabluri, de la sârmă ondulată de bază până la harnaşamente de înaltă complexitate pentru automotive, vehicule industriale, utilaje agricole, tractoare forestiere, vehicule comerciale, piese after market pentru automotive, cablaje industriale, cablaje pentru stivuitoare, comunicaţii şi automatizări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. E-Cablaje a fost înfiinţată în anul 2004, cu principal domeniu de activitate ’’fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule’’. E-Cablaje este controlată de Italian Cable Company SPA şi Lebogest SPA.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
afaceri,
bistrita,
italieni,
nasaud

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.