Italia riscă să-şi facă duşmani din Germania şi BCE

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 08 martie 2013 12 afişări

Pier Luigi Bersani, liderul Partidului Democrat care a câştigat alegerile parlamentare din Italia, este hotărât să creeze un guvern chiar dacă nu are sprijinul celorlalte formaţiuni politice şi a promis că va „elibera“ ţara de regimul austerităţii, ceea ce ar pune noul executiv în conflict direct cu sin­gurele forţe care pot lupta cu criza, Germania şi Banca Centrală Euro­peană.

Italia riscă să-şi facă duşmani din Germania şi BCE

Pier Luigi Bersani, liderul Partidului Democrat care a câştigat alegerile parlamentare din Italia, este hotărât să creeze un guvern chiar dacă nu are sprijinul celorlalte formaţiuni politice şi a promis că va „elibera“ ţara de regimul austerităţii, ceea ce ar pune noul executiv în conflict direct cu sin­gurele forţe care pot lupta cu criza, Germania şi Banca Centrală Euro­peană. „Trebuie să părăsim această temniţă a austerităţii. Este absolut necesar să schimbăm cursul având în vedere că cei cinci ani de austeritate şi atacuri asupra muncitorilor au împins în sus nivelurile datoriilor în întreaga Europă“, a declarat Bersani. Cea mai mare urgenţă este rezol­varea problemelor economiei reale şi pe cea a şomajului, a menţionat el. Opoziţia faţă de austeriate îl face pe Bersani să intre în conflict cu BCE, căreia nu îi este permis să ajute Italia sau orice alt stat care întâmpină probleme de finanţare dacă acesta nu respectă trata­mentul auste­rităţii prescris de Germania pentru întreaga Europă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Italia,
Germania,
BCE
/actualitate/italia-risca-sa-si-faca-dusmani-din-germania-si-bce-10654613
10654613
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.