Italia: nou pachet pentru stimularea economiei, în valoare de 8 mld. euro

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 noiembrie 2020 26 afişări

Italia: nou pachet pentru stimularea economiei, în valoare de 8 mld. euro

Guvernul Italiei a aprobat un al patrulea pachet de stimulente pentru a sprijini companiile afectate de ultimele restricţii menite să stopeze răspândirea coronavirusului, relatează Bloomberg.

Pachetul este în valoare de 8 miliarde de euro (9,6 miliarde de dolari), potrivit unui comunicat publicat luni. Printre măsuri se nmără amânări la plata taxelor pentru companii şi extinde distribuirea de numerar pentru lucrătorii din turism şi arte, care au fost grav afectaţi de pandemie.

A treia cea mai mare economie a zonei euro s-a străduit să facă faţă consecinţelor economice ale pandemiei. Având una dintre cele mai grele poveri ale datoriilor din lume, Italia s-a bazat pe sprijinul excepţional al Băncii Centrale Europene pentru a ieşi pe pieţele de obligaţiuni.

Parlamentul italian a susţinut luna aceasta cererea guvernului de a creşte deficitul bugetar al naţiunii cu 8 miliarde de euro pentru a finanţa măsurile suplimentare de ajutor.

Bloomberg Economics estimează că economia italiană se va micşora cu 1,8% în ultimele trei luni ale anului, dacă restricţiile actuale nu se modifică, mai puţin decât scăderea de 13% înregistrată în al doilea trimestru.

Primul ministru Giuseppe Conte a aprobat stimulnte de 100 de miliarde de euro pentru a oferi sprijin în timpul primului val de pandemie din primăvară. Orice cheltuială suplimentară trimite nivelul datoriei destat la peste 160% din PIB până la sfârşitul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
pachet stimulare,
guvern,
valoare,
stimulare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.