Istoria FASCINANTA a ceasului de 25 de milioane de euro, realizat in 44 de ani. Creatorul si destinatarul n-au apucat sa-l vada!

Postat la 17 decembrie 2020 323 afişări

Istoria FASCINANTA a ceasului de 25 de milioane de euro, realizat in 44 de ani. Creatorul si destinatarul n-au apucat sa-l vada!

Istoria FASCINANTA a ceasului de 25 de milioane de euro. Cine l-a facut si cui ii era destinat

Evaluata la 25 de milioane de euro, bijuteria s-a vrut a fi un cadou pentru regina Maria-Antoaneta a Frantei din partea unui admirator secret. Pentru aceasta, barbatul respectiv, cel mai probabil un conte indragostit de regina, a angajat un faimos ceasornicar al vremurilor, Abraham Louis Breguet.

Pentru ca nu era conditionat de timp sau de bani, acesta a inceput sa lucreze la ceas in 1783, insa Revolutia Franceza l-a determinat sa ia o pauza considerabila, timp in care destinatarul ceasului a trecut in nefiinta, Maria-Antoaneta fiind executata in 1793, scrie sport.ro

In ciuda acestui fapt, Breguet a vrut sa-si finalizeze capodopera, dar a decedat si el in 1824, astfel ca ceasul a intrat pe mana fiului lui Abraham, care l-a terminat in cele din urma in 1827, la 44 de ani de la comanda.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceas,
istorie,
realizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.