Israelul îi cere candidatului său la Eurovision să schimbe versurile controversate

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 martie 2024 12 afişări

Israelul a fost de acord să revizuiască versurile potenţialului său candidat la Eurovision, după ce versurile care păreau să facă referire la atacul Hamas din 7 octombrie au fost contestate, scrie The Guardian.

Israelul îi cere candidatului său la Eurovision să schimbe versurile controversate

În cadrul concursului, care va avea loc între 7 şi 11 mai în oraşul suedez Malmö, concurenţii care se consideră că au încălcat regulile privind neutralitatea politică pot fi descalificaţi. Postul naţional de radio şi televiziune din Israel este însărcinat să aleagă candidatul ţării.

Principala propunere israeliană este October Rain, o baladă cântată de artistul solo Eden Golan.

Potrivit versurilor care au fost dezvăluite presei şi confirmate ulterior de Kan, melodia include versuri precum „Nu mai este aer de respirat” şi „Toţi erau copii buni, fiecare dintre ei” - aluzii aparente la oamenii care s-au ascuns în adăposturi în timp ce atacatorii Hamas au ucis şi răpit oameni la un festival de muzică în aer liber şi în alte locuri, ceea ce a declanşat războiul din Gaza.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune, care organizează Eurovision, a declarat anterior că se află în proces de examinare a versurilor.

Radiodifuzorul israelian a declarat că a fost de acord să facă aceste modificări în urma unei cereri din partea preşedintelui ţării, Isaac Herzog.

„Preşedintele a subliniat că, în special în acest moment, când cei care ne urăsc caută să dea la o parte şi să boicoteze statul Israel de pe toate scenele, Israelul trebuie să îşi facă auzită vocea cu mândrie şi capul sus şi să îşi ridice steagul în fiecare forum mondial, mai ales în acest an”, a transmis radiodifuzorul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
eurovision,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.