Israelienii sunt aproape să creeze ''carnea de laborator'', care nu necesită omorârea animalelor

Postat la 04 ianuarie 2018 145 afişări

Compania SuperMeat a progresat cu planurile sale de a produce carne de pui fără să fie nevoie de omorârea niciunui animal.

Israelienii sunt aproape să creeze ''carnea de laborator'', care nu necesită omorârea animalelor

Recent, a anunţat că a primit o finanţare de 3 milioane de dolari şi a format un parteneriat cu una dintre cele mai mari ferme de păsări din Europa.

 

Alături de Memphis Meats şi Hampton Creek,, compania israeliană îşi propune să ofere o nouă sursă de hrană care, potrivit cercetătorilor de la universităţile Amsterdam şi Oxford, „ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 98%, terenul utilizat pentru industria cărnii cu 99% şi 96% în utilizarea apei”.

 

Proiectul presupune creşterea cărnii din celule extrase din puii vii, care vor fi crescute în condiţii optime care să faciliteze dezvoltarea, eliminând nevoia de a produce şi a omorî animale, scrie Futurism.

 

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.