DEZASTRU pentru Apple. Câte milioane de dolari pierde compania înlocuind bateriile iPhone-urilor vechi

Autor: Florin Casota Postat la 04 ianuarie 2018 295 afişări

După scandalul în care a fost implicat compania californiană, Apple a decis să reducă preţul serviciului de înlocuire a bateriilor din iPhone-urile vechi, iar asta ar putea duce la pierde de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

DEZASTRU pentru Apple. Câte milioane de dolari pierde compania înlocuind bateriile iPhone-urilor vechi

"Chiar dacă doar un procent mic din clienţii Apple care îşi înlocuiesc bateriiile în loc să facă un upgrade ar putea afecta serios vânzările de iPhone", este de părere analistul Barclays Mark Moskowitz.

Compania din Cupertino a declarat că încetinea intenţionat performanţa vechilor modele pentru ca bateriile uzate să facă faţă şi ca telefonul să nu se închidă brusc. Bineînţeles, Apple a negat faptul că ar face asta pentru a forţa clienţii să treacă la un model mai nou. Drept urmare, Apple a decis să scadă preţul serviciului de înlocuire a bateriei de la 79 de dolari la 29 de dolari.

Asta ar putea fi o mişcare de PR bună, însă ar putea avea un impact şi asupra vânzărilor. Moskowitz estimează că în jur de 519 milioane de utilizatori de iPhone sunt eligibili pentru oferta de înlocuire a bateriei la un preţ scăzut. Analistul crede că în jur de 10% dintre aceştia vor alege oferta şi în jur de 30% din acele persoane nu vor achiziţiona un nou iPhone în acest an. Asta înseamnă că Apple ar putea rata vânzări de 16 milioane de unităţi în 2018. Asta înseamnă că Apple ar putea rata vânzări cuprinse între 11,2 milioane de dolari şi 16 milioane de dolari. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.