Israel a înrolat un număr record de 300.000 de rezervişti

Autor: Raul Peterlin Postat la 09 octombrie 2023 52 afişări

Israel a înrolat un număr record de 300.000 de rezervişti în răspunsul său la atacul de pe mai multe fronturi al grupului Hamas din Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, luni, potrivit Reuters.

Israel a înrolat un număr record de 300.000 de rezervişti

De la atacul surpriză de sâmbătă, avioanele israeliene au lovit ţinte din Gaza, în timp ce forţele terestre au luptat pentru a recâştiga controlul asupra satelor şi oraşelor de la graniţa cu fâşia Gaza, care fuseseră cucerite de teroriştii Hamas.

Amiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a declarat că israelienii au restabilit controlul până la graniţa cu zona controlată de Hamas, dar există lupte izolate contra luptătorilor terorişti ai Hamas.

„Percheziţionăm toate comunităţile şi eliberăm zona”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Oficialii militari declaraseră anterior că accentul lor era pus pe asigurarea securităţii părţii israeliene a graniţei înainte de a desfăşura orice escaladare majoră a contraofensivei în Gaza.

Hagari a mai declarat că 300.000 de rezervişti au fost convocaţi de către armată începând de sâmbătă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
rezervişti,
război

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.