Isărescu: Inflaţia va fi în afara intervalului ţintit până în a doua jumătate a anului viitor

Postat la 02 noiembrie 2012 16 afişări

Rata inflaţiei se va plasa în afara intervalului de variaţie ţintit până în a doua jumătate a anului viitor, a declarat vineri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Consiliul de Administraţie al BNR a analizat şi aprobat vineri raportul trimestrial asupra inflaţiei.

Raportul consemnează revizuirea traiectoriei proiectate a ratei anuale a inflaţiei ca rezultat al impactului nefavorabil tranzitoriu al şocurilor severe de natura ofertei. Astfel, proiecţia actualizată evidenţiază perspectiva plasării ratei anuale a inflaţiei în afara intervalului de variaţie din jurul punctului central al ţintei (3% pentru 2012 şi 2,5% începând din 2013; cu variaţie de plus/minus un punct procentual - n.r.) până în a doua parte a anului 2013, precum şi repoziţionarea şi consolidarea ulterioară a acesteia în interiorul intervalului.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
isarescu,
inflatie,
tinte
/actualitate/isarescu-inflatia-va-fi-in-afara-intervalului-tintit-pana-in-a-doua-jumatate-a-anului-viitor-10272689
10272689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.