Isarescu: Buna guvernanta inseamna disciplina, in special fiscala, si schimbare culturala

Postat la 10 iunie 2011 20 afişări

Guvernanta economica inseamna institutii puternice, politici adecvate si reguli, ceea ce presupune disciplina, inclusiv fiscala, si schimbare culturala, apreciza guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

"Institutiile sunt esentiale pentru modul in care o tara este guvernata, si sunt rezultatul regulilor formale si informale dintr-o societate. Asa cum spunea si Douglas North, laureat al Premiului Nobel: regulile formale sunt stabilite de catre stat prin legi si reglementari, in timp ce regulile informale provin din cultura, istoria si experienta fiecarei societati", a spus Isarescu, la un seminar privind guvernanta economica in UE, organizat la BNR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Isarescu,
guvernare,
schimbare culturala
/actualitate/isarescu-buna-guvernanta-inseamna-disciplina-in-special-fiscala-si-schimbare-culturala-8330648
8330648
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.