Isărescu, BNR: Nu am făcut presiuni asupra băncilor să scadă Roborul. Roborul scade din septembrie, nu are nicio legătură cu taxa bancară

Postat la 08 ianuarie 2019 51 afişări

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat marţi, după şedinţa de politică monetară, că scăderea Robor din ultimul timp nu are legătură cu taxa bancară, ci cu lichiditatea din piaţă şi cu percepţia analiştilor în privinţa evoluţiei inflaţiei.

Isărescu, BNR: Nu am făcut presiuni asupra băncilor să scadă Roborul. Roborul scade din septembrie, nu are nicio legătură cu taxa bancară

Robor pe termen scurt ţine de lichiditatea din piaţă, a menţionat Isărescu. 

 

Referitor la taxa bancară, el menţionează că principala nemulţumire este legată de faptul că taxa a fost legată de Robor. Mai mult decât atât, impunerea acestei taxe trebuia prezentată înainte băncilor, şi mai ales Comitetului Naţional pentru Supraveghere Macroprudenţială. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
taxa,
mugur isarescu,
bnr,
legatura,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.