Iranul acuză că a fost vizat de mii de atacuri cibernetice lansate de Statele Unite

Autor: Mihai Draghici Postat la 23 iulie 2020 29 afişări

Iranul acuză că a fost vizat de mii de atacuri cibernetice lansate de Statele Unite

Iranul a fost vizat de mii atacuri cibernetice asupra infrastructurii, anunţă Administraţia de la Teheran, atribuind Statelor Unite cele mai multe acţiuni de acest fel, dar subliniind că recentele incidente produse la obiective industriale nu au fost cauzate de factori externi.

Atacurile cibernetice nu sunt un fenomen nou, Iranul se confruntă zilnic cu mii de acţiuni de acest tip, a declarat joi Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, citat de agenţia IRNA. Potrivit oficialului iranian, cele mai multe atacuri cibernetice sunt lansate de Statele Unite.

"Iranul menţine dreptul de a riposta în mod similar la atacurile de acest fel, oricând va dori", a avertizat el.

Abbas Mousavi a subliniat că recentele incidente produse la obiective industriale din Iran, inclusiv la un complex nuclear, nu au fost rezultatul atacurilor cibernetice.

"Recentele incendii nu au nicio legătură cu atacurile cibernetice", a afirmat Abbas Mousavi.

O serie de incidente au avut loc în ultimele săptămâni la obiective militare şi industriale din Iran, inclusiv la instalaţii nucleare. În urma incidentelor, au apărut speculaţii referitoare la presupuse acte de sabotaj comise de alte ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
sua,
statele unite,
acuzatii,
incidente,
lipsa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.