IPS Daniel: Legătura dintre Cruce şi Înviere se vede în iubirea celor ce se luptă pentru binele poporului lor

Postat la 04 mai 2013 32 afişări

Când este mărturisită şi proclamată Învierea Domnului Hristos, Crucea nu este uitată, ci unită cu lumânarea aprinsă de Înviere, care este lumina pascală a suferinţei transformate în biruinţă, afirmă Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în pastorala de Paşte.

IPS Daniel: Legătura dintre Cruce şi Înviere se vede în iubirea celor ce se luptă pentru binele  poporului lor

"Legătura interioară dintre Cruce şi Înviere este o dominantă a întregii spiritualităţi ortodoxe liturgice şi filocalice", afirma Patriarhul Daniel. "Legătura dintre Cruce şi Înviere, dintre suferinţă şi speranţă, osteneală şi bucurie, luptă şi biruinţă, se vede adesea în iubirea jertfelnică a părinţilor buni pentru copiii lor, a părinţilor duhovniceşti pentru cei păstoriţi de ei, a oamenilor harnici şi darnici pentru semenii lor aflaţi în nevoi, în iubirea jertfelnică a celor care lucrează şi se luptă, permanent, pentru binele familiei şi al societăţii, al poporului şi al patriei lor", arată IPS  Daniel, care la sărbătoarea Învierii va sluji în această seară la Catedrala Patriarhală din Capitală.

Astăzi, consideră Patriarhul Daniel, "mulţi oameni poartă crucea suferinţei din cauza înmulţirii păcatelor, a patimilor egoiste şi a relelor de tot felul, din cauza lăcomiei sau zgârceniei unora şi a sărăciei altora, a violenţei în familie şi în societate, a nedreptăţii şi nepăsării, a bolilor şi singurătăţii, a certurilor în familie şi a divorţurilor, a părăsirii copiilor şi bătrânilor ş.a.".

De aceea, el îi îndeamnă pe credincioşi să se roage şi să facă fapte caritabile. "Mai ales în aceste zile, este bine să aducem bucuria Sfintelor Paşti în casele de copii orfani şi bătrâni, la patul bolnavilor, dar şi acolo unde este multă tristeţe, singurătate şi deznădejde, în familiile sărace, îndoliate şi îndurerate."

În acelaşi timp, IPS Daniel îi îndeamnă să cultive, "prin rugăciune şi cuvânt bun, în lumina acestei bucurii pascale, legătura fraternă cu românii care se află în afara hotarelor României sau în diaspora română".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ips-daniel-legatura-dintre-cruce-si-inviere-se-vede-in-iubirea-celor-ce-se-lupta-pentru-binele-poporului-lor-10842919
10842919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.