Ion Cristoiu: PSD are interesul să ia Ministerul Mediului pentru Dan Voiculescu / Tot ce face Ciolacu este un fals de proporţii

Postat la 13 mai 2023 78 afişări

Ion Cristoiu: PSD are interesul să ia Ministerul Mediului pentru Dan Voiculescu / Tot ce face Ciolacu este un fals de proporţii

Ion Cristoiu: În cazul Ministerului Mediului, amândouă partidele, dar mai ales PSD, are interesul să ia un minister pentru Dan Voiculescu. Ministerul este dorit de Dan Voiculescu pentru Graţiela Gavrilescu

Ion Cristoiu: Cred că este şi o presiune de la Bruxelles pentru scoaterea UDMR de la guvernare. Din cauza prezenţei UDMR la guvernare, România nu se înscrie în corul care hămăie la Ungaria. UDMR este simpatizant al lui Viktor Orban şi atunci fără UDMR, ar fi liberi să hămăie.

Ion Cristoiu: Cel mai incorect dintre cele două partide este PSD pentru că tot ceea ce fac Ciolacu, Grindeanu este un fals de proporţii deoarece nu se schimbă guvernarea. Dl Ciolacu vorbeşte despre impozitul progresiv, de parcă ar fi câştigat alegerile. Pentru Dumnezeu, avem aceeaşi majoritate.

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scoaterea UDMR de la guvernare odată cu rocada premierilor este o miză atât pentru PSD, cât şi pentru PNL care astfel mai câştigă câteva posturi pentru baronii locali şi clientela politică, dar şi un mod de a mulţumi Bruxelles-ul, aflat în conflict cu Ungaria lui Viktor Orban.

“Cele două partide PSD şi PNL sunt partide de baroni, care depind foarte mult de şefii din teritoriu. Ei cer pe lângă afaceri, parale şi posturi. Cred că amândouă partidele ar avea interesul să împartă cele trei ministere ale UDMR. În cazul Ministerului Mediului, amândouă partidele, dar mai ales PSD, are interesul să ia un minister pentru Dan Voiculescu. Ministerul este dorit de Dan Voiculescu pentru Graţiela Gavrilescu”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la SMART TV.

Ion Cristoiu spune că vin alegerile şi Dan Voiculescu  face presiuni ca partidul său, PPUSL, să-şi pună candidaţi pe listele PSD, în schimbul susţinerii mediatice a trustului său de presă.

“Când se apropie alegerile, Dan Voiculescu face presiuni ca partidul său, care e ca o broscuţă, să se urce pe spatele elefantului. Cu atât mai mult are nevoie la anul. La europarlamentare, va participa împreună cu PSD, altfel nu are nicio şansă, nici măcar de 1%. Şi atunci PSD are interesul să tragă vreo 4-5 de-ai lui Voiculescu, care au fost şi data trecută, deşi nu aveau legătură cu Parlamentul European, trebuia să-i răsplătească, sunt din trust, fac cafele pe-acolo. Apoi vin localele unde, ar avea nevoie mai ales la consiliile judeţene, mai obţine şi el 2-3 consilieri care trebuie să se combine, şi parlamentarele. Din ce ştiu eu, Dan Voiculescu e necruţător când e vorba de partidul lui, e jucăria lui. Aşa se explică bătălia pentru a lua de la UDMR”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu spune că din cauza prezenţei UDMR la guvernare, România nu s-a înscris în corul ţărilor care critică politica premierului ungar, Viktor Orban, şi atunci ar exista şi un interes al Bruxelles-ului ca formaţiunea maghiară să fie trimisă în opoziţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
voiculescu,
interes

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.