Ion Cristoiu: Cazul Novak Djokovic: Prima demonstraţie de forţă la nivelul planetei a dictaturii sanitare

Postat la 17 ianuarie 2022 1021 afişări

Ion Cristoiu: Cazul Novak Djokovic: Prima demonstraţie de forţă la nivelul planetei a dictaturii sanitare

Ion Cristoiu: Novak Djokovic a fost expulzat din Australia la ordinul Guvernului, mai precis la ordinul Ministerului Imigraţie, Alexa Hawke, un apropiat al premierului. Chiar de la începutul Crizei n-am avut nici o îndoială că jucătorul sîrb va fi expulzat şi, prin urmare, nu va participa la turneu

Ion Cristoiu: Sînt convins că Novak Djokovic a fost ţinta unui exerciţiu pus la cale de Guvernul australian. Un exerciţiu de forţă la nivel de planetă a Dictaturii sanitare. Australia e una din ţările lumii în care s-a instaurat Dictatura sanitară, cea care a luat locul dictaturii fasciste şi dictaturii comuniste.

Ion Cristoiu: Alex Hawke, ministrul Imigraţiei, n-a catadicsit să caute un motiv legal. Prin urmare, în motivarea oficială, admisă de justiţia australiană, jucătorul sîrb n-a fost acuzat de încălcarea vreunei legi, ci de faptul că poate stimula prin prezenţa sa sentimentul antivaccinare. S-a creat astfel un precedent de un pericol extrem.

Nu mă pricep la Sport şi cu atît mai mult la tenis. Ba chiar, sincer să fiu, nu mă interesează întrecerile sportive ca fan al sportului.

Dacă sînt atent din cînd în cînd la evenimentele sportive o fac dintr-o perspectivă din afara sportului.

Mă interesează, un campionat mondial de fotbal, de exemplu, dacă el are lovituri de teatru în stare să hrănească Breaking Newsuri.

Mă interesează o olimpiadă cum se anunţă cea din China, dacă devine obiect de păruială politicianistă planetară. Din acest punct de vedere, fără a fi un împătimit al sportului, am considerat şi consider că tîrîrea olimpiadelor în războaiele politice e o crimă. Măcar în acest domeniu să nu-şi vîre coada Politica.

Mă interesează marile întreceri din tenis (la care nu mă pricep) şi ca scriitor.

Mai ales tenisul profesionist aminteşte mult de destinele personalităţilor din Istorie.

Ca şi în Istorie, în tenis pot fi ascensiuni spectaculoase sau prăbuşiri tragice.

Am urmărit, aşadar, scandalul Novak Djokovic fără să ştiu la început că la Australian Open jucătorul sîrb urma să meargă pentru a-şi pecetlui nu ştiu ce palmares. Nici măcar că e ăl mai tare din lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dictatura,
novak djokovic,
fortare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.