Iohannis: Pensionarii nu au nicio posibilitate să interveină cum este cineva care e în deplinătatea forţelor - dacă nu-i ajung banii îşi caută alt job, poate mai lucrează peste program...

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 iunie 2022 257 afişări

Iohannis: Pensionarii nu au nicio posibilitate să interveină cum este cineva care e în deplinătatea forţelor - dacă nu-i ajung banii îşi caută alt job, poate mai lucrează peste program...

În contextul inflaţiei, pensiile trebuie să crească pentru a da şansa pensionarilor să-şi permită cel puţin un minim necesar, spune Klaus Iohannis: „Este imoral şi incorect ca preţul unor crize să fie plătit numai de pensionari”.

„În condiţiile în care avem inflaţie, avem preţuri în creştere, este evident că şi pensiile trebuie să crească pentru a da şansa pensionarilor să-şi permită cel puţin un minim necesar. Aşa cum cresc salariile atunci când avem inflaţie, aşa trebuie să crească şi pensiile. Este imoral şi incorect ca preţul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să interveină cum este cineva care e în deplinătatea forţelor - dacă nu-i ajung banii îşi caută alt job, poate mai lucrează peste program... Pensionarii stau în ceea ce primesc, pensia lor. Mi se pare rezonabil ca nivelul pensiilor să fie adaptat situaţiei”, declară Klaus Iohannis.

El mai spune că „este clar că guvernul trebuie să vină şi va veni cu un plan serios care abordează frontal această chestiune”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
pensii,
pensionari,
incorect,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.