Iohannis: Migraţia ilegală este amestecată cu chestiunea Schengen din motive politice

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 martie 2023 30 afişări

Iohannis: Migraţia ilegală este amestecată cu chestiunea Schengen din motive politice

Migraţia ilegală este amestecată cu chestiunea Schengen din motive politice, spune preşedintele Klaus Iohannis. România sprijină controlul migraţiei ilegale, dar pretinde, în schimb, să îi fie recunoscut dreptul de a fi parte din Schengen.

Preşedintele Klaus Iohannis declară, după întâlnirea cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, că România şi Bulgaria sunt perfect pregătite pentru a accede în spaţiul Schengen

„Noi îndeplinim toate condiţiile acquis-ul Schengen. Fiindcă vorbim despre Uniunea Europeană şi acquis-ul Schengen, daţi-mi voie să detaliez un pic ce vreau să spun. Schengen este un spaţiu al liberei circulaţii, deci spaţiul Schengen se referă la un drept al cetăţeanului european de a circula liber în statele Uniunii Europene. Migraţia ilegală este cu totul şi cu totul altceva”, afirmă şeful statului.

Migraţia ilegală vorbeşte despre oameni care intră ilegal în Uniunea Europeană şi încearcă să treacă dintr-un stat în altul. Combaterea migraţiei ilegale are de-a face cu a îngrădi dreptul unor persoane care nu trebuie să fie în Uniune să intre în Uniune, respectiv cei care au fost găsiţi că au intrat să fie gestionaţi corect şi ferm, spune preşedintele.

„Din motive politice, aceste două chestiuni sunt amestecate de unii politice europeni. Este o eroare, dar noi înţelegem dificultăţile unor state europene în chestiunea migraţiei ilegale, suntem dispuşi să participăm în toate programele care vin să rezolve aceste chestiuni, am făcut-o şi până acum, am dovedit că ştim să gestionăm şi migraţia ilegală, care doar artificial este amestecată cu chestiunea Schengen. Pot să vorbesc doar pentru România, dar am înţeles de la domnul preşedinte Radev şi în Bulgaria este aceeaşi abordare, noi vom face tot ce putem şi putem să îngrădim migraţia ilegală pentru a veni astfel în sprijinul partenerilor şi prietenilor noştri care suportă şi controlează mai greu acest fenomen al migraţiei ilegale. În contrapartidă, aveam pretenţia să ne fie recunoscut dreptul de a fi parte din Schengen şi sperăm ca în acest an să primim un vot pozitiv pentru acest lucru”, adaugă Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
schengen,
presedinte,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.