Iohannis, despre Pilonul II de pensii: "O harababură totală"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 22 mai 2018 64 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut marţi, la Palatul Cotroceni, o conferinţă de presă în care a vorbit despre situaţia fondurilor europene dar şi despre dezbaterea din ultimele zile legată de Pilonul II de pensii.

Iohannis, despre Pilonul II de pensii: "O harababură totală"

Iohannis a criticat modul în care guvernul a gestionat până acum fondurile europene, notând că România nu a folosit nici măcar 10% din suma alocată exerciţiului financiar 2014-2020. Mai exact, el a spus că autorităţile au absorbit doar 2,2 miliarde de euro din cele 23 de miliarde ce "puteau fi folosite pentru dezvoltarea României."

El a vorbit apoi despre situaţia incertă a Pilonului II de pensii, numind-o "o harababură totală". "Unii îşi pun chiar întrebarea dacă aceşti bani vor fi folosiţi, poate, în altă parte", a declarat Iohannis.

"Nu ştiu, dar ei trebuie să ne dea un răspuns. În acest sens, cred că guvernul şi PSD trebuie să răspundă clar, documentat, la două întrebări: ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Iar intrebarea a doua e următoarea: mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?"

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.