LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Iohannis, despre elevii care nu au tablete: Noi vorbim de o catastrofă, nu de detalii administrative

Autor: Laura Buciu Postat la 19 octombrie 2020 203 afişări

Până când se găsesc soluţiile ca elevii să poată participa la cursuri online, sunt copii care în continuare nu au acces la educaţie. Preşedintele Klaus Iohannis spune că trebuie găsite soluţii, nu vinovaţi, pentru că „vrem să prevenim o generaţie pierdută”.

Iohannis, despre elevii care nu au tablete: Noi vorbim de o catastrofă, nu de detalii administrative

Întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, despre elevii care nu au avut posibilitatea în prima lună de şcoală să înveţe online pentru că nu aveau tablete sau internet sau curent electric, Klaus Iohannis a spus că „noi vorbim de o catastrofă, nu de nişte detalii administrative”.

„În această perioadă nu cred că e cazul să căutăm vinovaţi, ci soluţii. Noi vorbim de o catastrofă, nu de nişte detalii administrative. Vrem să prevenim o generaţie pierdută. Se caută soluţii pentru fiecare caz în parte. Problema este imensă şi conţine mult mai multe probleme decât că într-o şcoală poate nu toţi elevii au primit materialul pentru a participa online. Pe parcurs ele se rezolvă, îmi doresc la până la sfârşitul anului şcolar să putem spune că am reuşit să dotăm şcolile”, a spus Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă sunt în siguranţă elevii la şcoală, acolo unde se mai fac cursuri faţă în faţă, Iohannis a spus că „pandemia ne-a luat pe nepregătite”.

„Guvernul lucrează la aceste chestiuni şi în fiecare zi apare câte un progres. Pandemia ne-a luat total pe nepregătite. Ţin să vă amintesc că atunci când a apărut la noi pandemia rezervele României au fost zero în acest domeniu. De atunci noi gestionăm pandemia în paralel gestionăm toate domeniile unde ar fi trebuit să existe o rezervă”, a mai spus Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
catastrofă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.