Iohannis: „Cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii”, spune preşedintele Klaus Iohannis. El spune că nu există o „gaură bugetară”

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 13 aprilie 2023 32 afişări

„Cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii”, spune preşedintele Klaus Iohannis. El spune că nu există o „gaură bugetară”, însă la construirea bugetului pe 2023 a existat o „oarecare supraevaluare a capacităţii de colectare”.

Iohannis: „Cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii”, spune preşedintele Klaus Iohannis. El spune că nu există o „gaură bugetară”

„Este o discuţie în spaţiul public care a luat-o într-o directe complet greşuită. Situaţia economică a României e bună. Avem creştere economică. Avem dezvoltare cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize. În acelaşi timp, România dispune de oportunităţi imense de a obţine bani europeni. Când s-au negociat fondurile europene şi pentru PNRR am fost la Bruxelles unde am negociat. E o oportunitate imensă şi treaba guvernului e să creeze cadrul ca aceşti bani să fie atraşi. Se pare că atunci când s-a construit bugetul pe 2023 a existat o oarecare supraevaluare a capacităţii de colectare. (...) Nu există nicio gaură şi nicio perspectivă criză. Fiscul trebuie să se mişte un pic mai bine, dar trebuie corectată şi partea de cheltuieli. Nu e nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus, nu vor exista tăieri de salarii”, spune Klaus Iohannis.

El adaugă că ideea sa şi a coaliţiei nu e ca România să intre într-un scenariu de austeritate.

„S-a dovedit că austeritatea nu e o soluţie. În consecinţă, nu vor exista tăieri de salarii. Eu vreau ca românii să o ducă mai bine. Oricine spune altceva e în eroare. Ultimul lucru pe care mi-l doresc acum, în prag de sărbători, să-şi facă românii griji că vor fi daţi afară sau li se vor tăia salariile”, încheie şeful statului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
salarii,
bugetari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.