Iohannis anunţă: Starea de urgenţă va fi prelungită cu încă o lună de zile

Postat la 06 aprilie 2020 1004 afişări

Iohannis anunţă: Starea de urgenţă va fi prelungită cu încă o lună de zile

Iohannis a anunţat luni că la începutul săptămânii va depune un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Administraţia prezidenţială a anunţat o nouă şedinţă de evaluare a epidemiei, convocată luni la prânz de Klaus Iohannis, la Cotroceni. Subiectul a fost evaluarea măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La finalul şedinţei, după ora 14.20, preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă.

Mediafax prezintă în regim LIVETEXT declaraţiile preşedintelui Iohannis:

- O şedinţă de bilanţ intermediar la care au participat Orban şi miniştrii Guvernului pentru a vedea cum au fost puse în practică măsurile

- O primă concluzie ar fi că în comparaţie cu alte ţări nu a fost aşa de mare ca în Italia sau Spania. Vine de la faptul că am luat măsuri foarte ferme. Nu este momentul să ne relaxăm, toţi medicii spun că evolutia epidemiei depinde de cum respectăm indicaţiile.

- Toti medicii ne spun ca evolutia pandemiei depinde de indicatiile specialistilor. Daca respectam regulile e posibil sa nu avem o crestere atat de mare. E clar. Nu suntem inca la varful epidemiei. Nu e momentul sa ne relaxam.

- O veste buna. La inceput se stie ca a fost un pic complicat de procurat echipamente de protectie. Avem primele rezultate ale masurilor luate de guvern. Primim 5 milioane de masti de protective pentru fortele de ordine, 8 milioane de masti care vor ajunge la populatie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
stare de urgenta,
cotroceni,
epidemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.