Invitaţii placate cu aur, 50.000 de invitaţi şi vedete de film la o nuntă care a costat 74 de milioane de dolari

Postat la 17 noiembrie 2016 1612 afişări

Un politician indian a atras furia oamenilor din ţara sa, cunoscută pentru nivelul de trai scăzut, arătând o extravaganţă revoltătoare la nunta fiicei sale. Fostul ministru, actual om de afaceri, Gali Janardhana Reddy, a cheltuit pentru eveniment 5 miliarde de rupii, echivalentul a 74 de milioane de dolari.

Oaspeţii au fost chemaţi la nunta fiicei sale prin intermediul unor invitaţii placate cu aur, în timp ce staruri de la Bollywood au făcut spectacol timp de cinci zile, lucruri pe care criticii le-au considerat „o afişare obscenă a averii”. Frustrarea oamenilor este cu atât mai mare cu cât Guvernul indian a anunţat de curând retragerea din circulaţie a bancnotelor cu valoare nominală de 500 şi 1.000 de rupii. Lovitura a fost una grea pentru indieni, obişnuiţi în preponderenţă cu o economie bazată pe numerar, inclusiv comercianţii. S-au creat, aşadar, cozi imense în faţa băncilor pentru a depune bancnotele expirate şi pentru a le schimba.

Nunţile în India sunt de multe ori opulente şi nu este ceva neobişnuit ca plăţile pentru serviciil să fie efectuate în numerar. Conform relatărilor sale, Reddy ar fi ipotecat proprietăţi în Bangalore şi Singapore pentru a finanţa celebrarea şi şi-a făcut toate plăţile acum şase luni, când a început planificarea. Evenimentul principal va fi celebrat timp de aproape o săptămână, conform planului, iar oaspeţii aşteaptă în jur de 50.000 de invitaţi.

Pregătirile au început, însă, cu luni în avans, iar opt regizori de la Bollywood au fost angajaţi pentru a crea spectacole asemănătoare templelor hinduse antice. Oaspeţii vor fi transportaţi în trăsuri de lux, în timp ce 300 de poliţişti vor asigura paza evenimentul, ajutaţi de câini dresaţi.

Reddy a fost criticat şi ridiculizat pe social media, utilizatorii făcând ironii la adresa sa. Aceştia se întrebau retoric cât timp a trebuit să stea la coadă la bancă pentru a face schimb de suficienţi bani pentru a plăti pentru nunta. Reddy este un fost ministru al partidului Bharatiya Janata Party (BJP) din Karnataka, stat ce are Bangalore drept Capitală. Politicianul a petrecut recent trei ani în închisoare pentru acuzaţii de corupţie, pe care le neagă, dar a fost eliberat pe cauţiune anul trecut.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.