Investitorii se ţin scai de acţiunile lichide

Autor: Stefan Musgociu Postat la 18 ianuarie 2013 44 afişări

Bursa a încheiat cu un plus de 0,13% şedinţa de joi, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare şi unde lichiditatea a fost salvată de deal-uri cu acţiunile OMV Petrom (SNP), Fondul Proprietatea (FP) şi Banca Transilvania (TLV) în sumă de 21,6 milioane lei.

Bursa a încheiat cu un plus de 0,13% şedinţa de joi, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare şi unde lichiditatea a fost salvată de deal-uri cu acţiunile OMV Petrom (SNP), Fondul Proprietatea (FP) şi Banca Transilvania (TLV) în sumă de 21,6 milioane lei. Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 0,12%, iar indicele extins al Bursei BET-XT a închis în imediata apropiere a nivelului de miercuri. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. "Evoluţia din primele şedinţe a determinat o migrare treptată a interesului investitorilor de la o companie la alta pe parcursul mai multor zile. Din această cauză, în primele şedinţe din an s-a văzut o cerere ri­dicată pentru acţiunile «eta­lon», urmate de o creştere a interesului pentru acţiunile din eşalonul secund. În acest moment interesul investi­torilor s-a reorientat vizibil spre acţiunile importante, iar din această cauză vedem intensificarea tranzacţiilor cu bluechips-uri (acţiunile lichide - n.red.)", a declarat directorul de tranzacţionare al Intercapital Invest Mihai Mureşian.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitorii-se-tin-scai-de-actiunile-lichide-10486747
10486747
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.