Investitorii Facebook au fost lăsaţi „cu un gust amar” după ultimele rezultate financiare anunţate de companie. Gigantul lui Zuckerberg ratează estimările pe venituri şi utilizatori

Autor: Alex Ciutacu Postat la 31 octombrie 2018 135 afişări

Investitorii Facebook au fost lăsaţi „cu un gust amar” după ultimele rezultate financiare anunţate de companie. Gigantul lui Zuckerberg ratează estimările pe venituri şi utilizatori

Acţiunile Facebook se tranzacţionau miercuri la ora 13.00, înainte de deschiderea pieţei, la 152 de dolari per acţiune, în creştere cu 3,6% faţă de valoarea de 146 de dolari per acţiune la care s-a închis şedinţa de marţi.

Creşterea, deşi timidă, se datorează rezultatelor financiare din al treilea trimetru ivrate către investitori. Facebook a reuşit să înregistreze un profit peste aşteptări, însă veniturile totale, utilizatorii activi zilnic şi utilizatorii activi lunar s-au situat sub aşteptările pieţei.

Mai mult, Facebook le-a spus investitorilor să se aştepte la costuri operaţionale mai mari în 2019.

Astfel, profitul per acţiune în T3 s-a situat la 1,76 dolari în comparaţie cu aşteptările pieţei de 1,47 dolari. Veniturile s-au situat la 13,73 miliarde de dolari, în comparaţie cu estimările de 13,78 miliarde de dolari.

În acelaşi timp, numarul de utilizatori activi zilnic a crescut la 1,49 miliarde, versus estimările de 1,51 miliarde, iar nivelul de utilizatori activi lunar a ratat estimările de 2,29 miliarde, situându-se la 2,27 miliarde.

În timpul raportărilor, acţiunile Facebook au scăzut cu circa 6%, pentru ca apoi să crească cu 5%, încât investitorii au reacţionat agresiv la anunţul lui Mark Zuckerberg potrivit căruia cheltuielile companiei vor creşte în 2019. Acţiunile s-au temperat până la finalul conferinţei la o creştere de 3,6%.

Zuckerberg a anunţat planuri de a investi semnificativ în business în 2019, concentrându-se pe produse precum Facebook Watch, Instagram TV şi Facebook Marketplace, precum şi un plan de investiţii masive în securitate cibernetică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
utilizatori,
asteptari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.