ONU, sesizat cu referire la posibile nereguli ale Jandarmeriei la mitingul din 10 august

Postat la 30 octombrie 2018 74 afişări

Raportul despre violenţele Jandarmeriei la protestul din 10 august a ajuns la ONU, documentul fiind analizat de oficialii Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), după ce peste 81.000 de persoane le-au cerut sprijinul, în urma agresiunilor asupra protestatarilor paşnici, anunţă comunitatea Declic.

ONU, sesizat cu referire la posibile nereguli ale Jandarmeriei la mitingul din 10 august

Raportul, realizat la solicitarea Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului, prezintă, potrivit Declic, dovezi privind abuzurile şi încălcările flagrante ale drepturilor omului într-o ţară membră UE şi NATO, reprezentând şi un semnal de alarmă în privinţa folosirii unor gaze şi substanţe lacrimogene împotriva populaţiei civile paşnice.

”Privim ONU ca pe un organism imparţial şi independent, care poate determina autorităţile de la Bucureşti să finalizeze ancheta, să-şi asume responsabilitatea pentru încălcarea drepturilor omului la manifestările de protest din România şi să dea publicităţii un raport complet şi exact privind condiţiile în care au fost asigurate ordinea şi liniştea publică în data de 10 august. Considerăm că numai astfel poate fi restabilită încrederea socială în instituţiile statului şi în mecanismele sale de justiţie”, se arată în raportul întocmit de Marius Stan, director de cercetare la Centrul Hannah Arendt pentru studierea totalitarismelor - Universitatea din Bucureşti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
august,
jandarmerie,
miting,
nereguli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.