Românii cred că sunt superiori cultural altor naţii. Mulţi nu ar accepta ca un musulman sau un evreu să facă parte din familie

Postat la 30 octombrie 2018 172 afişări

Cei mai mulţi dintre români consideră că sunt superiori cultural altor naţii, nu ar accepta ca un musulman sau un evreu să facă parte din familie şi cred că a fi creştin este o componentă importantă a identităţii naţionale, potrivit unui studiu realizat de Pew Research Center.

Românii cred că sunt superiori cultural altor naţii. Mulţi nu ar accepta ca un musulman sau un evreu să facă parte din familie

Potrivit acestui studiu, europenii din est şi cei din vest percep în mod diferit importanţa religiei, a minorităţilor şi a chestiunilor sociale cheie, în Europa centrală şi estică, oamenii acceptând mai puţin comunitatea musulmană şi evreiască, mariajul între persoane de acelaşi sex şi avortul legal.

Studiul a fost realizat de Pew Research Center, în perioada 2015 - 2017, în rândul a aproximativ 56.000 de persoane adulte cu vârsta de peste 18 ani, din 34 de ţări din Europa de vest, centrală şi de est.

Astfel, potrivit acestui studiu, 66% dintre români cred că sunt superiori cultural altor naţii, ceea ce plasează ţara noastră pe locul al treilea într-un top realizat pe baza răspunsurilor primite pentru afirmaţia "Poporul nostru nu este perfect, dar cultura noastră este superioară altora". Topul este condus de Grecia (89%), iar podiumul este completat de Bulgaria (69%).

În ceea ce priveşte nivelul de toleranţă, doar 29% dintre români ar accepta ca din familia lor sau din rândul vecinilor să facă parte un musulman sau un evreu, ceea ce plasează ţara noastră pe primul loc în acest clasament, în care pe poziţia secundă se află bulgarii, cu 32%.

De asemenea, 74% dintre români resping ideea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, mai "înverşunaţi" fiind doar bulgarii, cu 79%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
cultura,
musulmani,
acceptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.