GIgantul sud-coreean Samsung spulberă aşteptările şi livrează un profit de 15,5 miliarde de dolari în T3, în creştere cu 21% faţă de anul trecut

Autor: Alex Ciutacu Postat la 31 octombrie 2018 53 afişări

GIgantul sud-coreean Samsung spulberă aşteptările şi livrează un profit de 15,5 miliarde de dolari în T3, în creştere cu 21% faţă de anul trecut

Samsung Electronics a anunţat miercuri rezultatele financiare şi a raportat un profit operaţional de 15,5 miliarde de dolari în T3, acestea fiind în linie cu estimările companiei, reprezentând un salt de 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit CNBC.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a anunţat venituri trimestriale consolidate în valoare de 57,3 miliarde dolari, în creştere cu 5,5% faţă de T3 2017.

Oficialii companiei au declarat că rezultatele au fost livrate pe fondul unor vânzări mai bune şi a unui profit mai ridicat încasat din segmentul produselor de stocare, utilizate în smartphone-uri şi centre de date, precum şi din segmentul de OLED-uri.

În ciuda creşterii profitului total, Samsung a anunţat că se confruntă cu o scădere a încasărilor din businessul de telefonie mobilă – chiar şi în contextul în care modelele Galaxy s-au vândut cu succes.

Pentru al patrulea trimestru, gigantul hi-tech estimează că vânzările totale vor scădea, pe fondul unei cereri scăzute pe piaţa de semiconductori din motive sezoniere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
samsung,
smartphone,
producator,
profit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.