Investitorii au ochi doar pentru câteva acţiuni pe bursă

Autor: Stefan Musgociu Postat la 07 februarie 2013 17 afişări

Bursa de la Bucureşti a fluctuat uşor şi miercuri, iar indicele general BET-C a încheiat în creştere cu 0,16%, în ciuda scăderilor de pe bursele vest-europene.

Bursa de la Bucureşti a fluctuat uşor şi miercuri, iar indicele general BET-C a încheiat în creştere cu 0,16%, în ciuda scăderilor de pe bursele vest-europene. "Bursele europene sunt undeva în apro­pierea maximelor istorice şi este normal să apară o corecţie. Pe plan extern multe companii au anunţat rezultate financiare bune, iar la noi de săptămâna viitoare începe sezonul şi cred că multe societăţi listate vor da bine. Cred că acest lucru se vede acum în piaţă şi în funcţie de rezultate vom avea şi evoluţia viitoare", a declarat Adrian Ceucă, şeful departamentului Corporate şi Participaţii strategice din cadrul Broker Cluj. La închiderea pieţei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scă­dere cu 0,15%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în coborâre cu 0,26%. În acelaşi timp, indicele BET-FI, al ac­ţiu­nilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondul Pro­prietatea, a scăzut cu 0,45%. Investitorii au tranzacţionat miercuri acţiuni de 22,7 mil. lei (5,2 mil. euro), valoa­re cu 28% sub rulajul de marţi. Aproa­pe două treimi din lichiditatea pieţei a fost asigurată de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (7,9 mil. lei) şi deal-uri cu titluri Transelectrica (3,5 mil. lei), SIF Moldova (1,6 mil. lei) şi SIF Oltenia (745.000 de lei).

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitorii-au-ochi-doar-pentru-cateva-actiuni-pe-bursa-10549357
10549357
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.