Investiţiile fondurilor de private equity în România vor creşte în acest an cu sub 2%

Postat la 05 martie 2014 30 afişări

Investiţiile fondurilor de private equity în România se vor menţine în acest an la un nivel redus, continuând performanţa slabă din ultimii ani, analiştii Roland Berger previzionând un avans sub 2% faţă de 2013, în linie cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est, mai puţin Polonia.

Investiţiile fondurilor de private equity în România vor creşte în acest an cu sub 2%

 "Germania şi Marea Britanie par a fi ţările pentru care se înregistrează cele mai încrezătoare aşteptări, pe fondul ofertei relativ mari de ţinte interesante şi a situaţiei economice generale care favorizează activitatea de fuziuni şi achiziţii. În aceste două ţări sunt aşteptate creşteri de 4,3% şi respectiv 3,3%. Polonia aşteaptă şi ea creşteri de 2-3%, în timp ce pentru restul regiunii Europei Centrale şi de Est (inclusiv România), aşteptarile privind ritmul de creştere sunt plafonate undeva la sub 2%", potrivit unui studiu al Roland Berger Strategy Consultants.

În ultimii ani nivelul investiţional al fondurilor de private equity în România a scăzut per­ma­nent, astfel că a atins un nivel minim de 27 milioane de euro în 2012, iar cele mai recente estimări arată că nici 2013 nu a arătat mai bine.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitiile-fondurilor-de-private-equity-in-romania-vor-creste-in-acest-an-cu-sub-2-12200580
12200580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.