Investiţii de 380 de milioane de euro pe malul românesc al Mării Negre

Autor: Ioana Matei Postat la 07 iunie 2013 133 afişări

Verbund, liderul pe piaţa austriacă de electricitate pune în funcţiune unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa în apropierea coastei Mării Negre. Volumul de investiţii este de 380 de milioane de euro, iar capacitatea turbinelor eoliene construite aici este de 540 GWh anual.

Investiţii de 380 de milioane de euro pe malul românesc al Mării Negre
Parcul eolian se află la circa 250 km de Bucureşti, spre est, în apropierea coastei Mării Negre. Aici condiţiile de vânt sunt la fel de favorabile ca cele de la Marea Nordului din Germania, oferind condiţii optime pentru realizarea unui proiect de o astfel de anvergură. Cele 88 de turbine eoliene pot furniza energie curată către circa 350.000 de gospodării din România. Aproximativ jumătate din parcul eolian de 225 MW este astfel conectat la reţea, alte turbine eoliene urmând să fie conectate până în 2014. Injectarea energiei eoliene curate în reţeaua românească de curent este asigurată de staţia electrică de 400 kV construită de Verbund. "Cu cei peste 200 MW am atins ţelul pe care ni l-am propus. În orice caz, energia eoliană din regiune mai are potenţial de dezvoltare - Dobrogea este una dintre regiunile cu cea mai mare putere a vântului din Europa, scopul fiind utilizarea celor mai bune locuri din Europa pentru fiecare tehnologie în parte", a afirmat Anzengruber. Odată cu punerea în funcţiune a parcului eolian din România, Verbund îşi consolidează poziţia pe piaţa energiei eoliene. Compania operează în prezent în mod individual, respectiv prin intermediul participaţiilor, parcuri eoliene cu o capacitate totală de 450 MW în ţară şi în străinătate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitii-de-380-de-milioane-de-euro-pe-malul-romanesc-al-marii-negre-10939738
10939738
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.