Investiţie de 95 mil. euro pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 23 ianuarie 2023 230 afişări

Investiţie de 95 mil. euro pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti

CFR SA a demarat un proiect de peste 471 mil. lei (aproximativ 95 mil. euro), fără TVA, finanţat în cadrul Programului Operaţional Transport (POT), pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti. În prezent, CFR SA a transmis spre Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) documentaţia pentru licitaţia contractului de proiectare şi execuţie destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord.

’’Prin această investiţie se doreşte transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar şi într-o zonă comercială atractivă a Capitalei. Lucrările vizează inclusiv amenajarea spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, asigurarea facilităţilor pentru persoanele cu dizabilităţi, crearea unor spaţii verzi centrale, a unei zone moderne de aşteptare şi de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit, montare unor sisteme noi de ventilaţie şi de încălzire, modernizarea sistemului de iluminat’’, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
gara,
modernizare,
investitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.