Investiţie de 69 mil. euro pentru realizarea centurii municipiului Beiuş, judeţul Bihor

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 15 iunie 2021 50 afişări

 Investiţie de 69 mil. euro pentru realizarea centurii municipiului Beiuş, judeţul Bihor

Consiliul Judeţen Bihor a aprobat proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru realizarea centurii municipiului Beiuş, un proiect de 69 mil. euro, fără TVA, finanţat din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014-2020, din fonduri de la bugetul de stat şi de la bugetul CJ Bihor.

Lungimea traseului este de 7,33 km, iar şoseaua va avea două benzi de circulaţie, câte una pe sens. Proiectul presupune construirea a patru poduri şi a trei pasaje, cu o lungime totală de 1,85 km. Durata de realizare a investiţiei ’’Varianta ocolitoare Ştei (Beiuş) - etapa I - Centura Beiuş’’ este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

’’Ne propunem ca după aprobarea proiectului în comsia tehnico-economică a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe care sper să o obţinem în prima jumătate a lunii iulie, să demarăm procedura de licitaţie pentru desemnarea unui constructor. Documentaţia pe care o avem este la stadiul de Proiect Tehnic (PT), deci nu va mai fi nevoie de o durată de proiectare. Estimăm că, dacă nu vor fi contestaţii, cel mai târziu în primăvara anului viitor vom putea începe efectiv lucrările, prognozând că la finalul anului 2023 centura va fi gata”, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
beius,
bihor,
centura,
realizare,
investitie,
proiect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.