Investiţie de 642 mil. lei în Portul Constanţa

Postat la 02 februarie 2013 69 afişări

Compania olandeză Van Oord Dredging and Marine Contractors a semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor de construcţie la digul de larg din Portul Constanţa, valoarea estimată a proiectului fiind de 642 milioane de lei, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Proiectul are ca scop extinderea cu 1.050 de metri a digului existent, ceea ce va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare prin diminuarea agitaţiei valurilor, sporirea siguranţei navelor şi reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajărilor din incinta portuară.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 642.487.000 lei, care include execuţia lucrărilor, consultanţa specializată şi alte cheltuieli conform devizului general, finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Sectorial în Transport 2007-2013, din fonduri structurale ale Uniunii Europene în proporţie de 85% din sumele eligibile, restul din alocaţii bugetare.

Deschiderea ofertelor pentru licitaţia deschisă privind achiziţia lucrărilor a avut loc la 18 februarie 2010, dar procedura de atribuire a fost blocată în instanţă în urma contestaţiilor şi litigiilor apărute pe parcurs. Câştigătorul contractului privind serviciile de consultanţă de supervizare a fost desemnată firma Haskoning DHV Nederland BV.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitie-de-642-mil-lei-in-portul-constanta-10539250
10539250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.