Inventie extraordinara pentru soferi. Masina care se parcheaza singura

Postat la 20 iulie 2013 110 afişări

Saptamana viitoare suedezii fac primele demonstratii reale.Self parking nu este acelasi lucru cu autonomous parking. Prima este deja optiune la toate brand-urile premium, a doua este un experiment reusit Volvo pe care compania il prezinta saptamana viitoare intr-un eveniment special.

 Inventie extraordinara pentru soferi. Masina care se parcheaza singura

 Asa cum spune numele, masina se parcheaza complet singura. Adica fara sofer inauntru. La masinile cu autoparcare, conducatorul trebuie sa caute un loc suficient de mare, iar masina ii da semnale dupa ce-si masoara spatiul.

Pentru comoditatea conducatorului, cu functia autonomous parking, soferul se da jos din masina si printr-un gadget destept (de la telefon pana la laptop sau un device special Volvo) comanda parcarea masinii dupa creierul ei virtual.

Masina pleaca si isi cauta singura locul in apropiere prin senzori si radare, opreste la trecerile de pietoni, asteapta sa iasa alte masini de pe locurile de parcare daca nu gaseste loc in alta parte si, in sfarsit, se parcheaza.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inventie-extraordinara-pentru-soferi-masina-care-se-parcheaza-singura-11134576
11134576
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.