INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Peste 1.400 de persoane, izolate în Buzău. Numeroase case inundate în judeţul Bistriţa

Postat la 04 aprilie 2013 18 afişări

Peste 1.400 de persoane din satele buzoiene Terca şi Ploştina sunt izolate, joi dimineaţă, după ce drumul care leagă cele două localităţi de comuna Lopătari a fost distrus în urma unei viituri produse pe râul Slănic, din cauza ploilor abundente din ultimele ore.

INUNDAŢII ÎN ŢARĂ: Peste 1.400 de persoane, izolate în Buzău. Numeroase case inundate în judeţul Bistriţa

 Potrivit primarului comunei Lopătari, Vasile Lefter, viitura s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, ca urmare a ploilor abundente, dar şi a topirii zăpezii.

Apele au rupt drumul care leagă localităţile Terca şi Ploştina de centrul comunei Lopătari, astfel că în prezent peste 1.400 de persoane sunt izolate, fără ca ambulanţa sau pompierii să poată ajunge la ei în caz de nevoie.

"Singura cale de acces către Terca si Ploştina pe drumul comunal ce leagă Lopătari de cele două sate a fost distrusă, iar în zonă nu se poate ajunge nici măcar pietonal. Avem diguri de protecţie pe pârâul Slănic avariate şi, de asemenea, şi alte picioare de punţi pietonale distruse. Situaţia este extrem de gravă, acum centralizăm pagubele şi transmitem situaţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Prefecturii şi Consiliul Judeţean. Dacă ploile se opresc am putea rezolva situaţia în două-trei zile, dacă nu, Dumnezeu ştie", a declarat, joi, primarul comunei Lopătari, Vasile Lefter

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inundatii-in-tara-peste-1-400-de-persoane-izolate-in-buzau-numeroase-case-inundate-in-judetul-bistrita-10711826
10711826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.